İÇLİ KÖFTE

İÇLİ KÖFTE MARAŞTAN:
Yemeklik olarak doğranmış soğan yağlı dana kıyması ile kavrulduktan sonra içine tuz, doğranmış maydanoz, ceviz içi, karabiber eklenir ve soğumaya bırakılır.
Bulgur, tuz, biber salçası ve su ilavesi ile yumuşatılır.
Üzerine yağsız dana kıyması konur ve iyicc yoğrulur.
Köfteye avuç içinde oyularak şekil verilir
içine ccvizli kıyma karışımından konularak ağzı kapatılır.
Kaynayan suda haşlanır

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EVLERİNİN ÖNÜ BULGUR DİBEĞİ - TOKAT

EVLERİNİN ÖNÜ BULGUR KAZANI - DENİZLİ TÜRKÜSÜ

BULGUR PİLAVI DESTANI