SİMİT KÖFTESİ
SİMİT KÖFTESİ MARAŞTAN:
Simit (ince bulgur) üzerine kaynar su dökülerek ıslatılır.
Yemeklik olarak doğranmış soğan, tuz kırmızı biber ve dom ates salçası yağda kavrulduktan sonra ıslatılmış simit üzerine dökülerek karıştırılır.
Üzerine ince doğranmış maydanoz konularak ayran, yoğurt veya turşu ile servis yapılır.
Simit (ince bulgur) üzerine kaynar su dökülerek ıslatılır.
Yemeklik olarak doğranmış soğan, tuz kırmızı biber ve dom ates salçası yağda kavrulduktan sonra ıslatılmış simit üzerine dökülerek karıştırılır.
Üzerine ince doğranmış maydanoz konularak ayran, yoğurt veya turşu ile servis yapılır.
Yorumlar
Yorum Gönder