TARHANA ÇORBASI MARAŞ

TARHANA ÇORBASI MARAŞTAN: 
Döğme (yarma) su, tuz, eklenerek kaynatıldıktan sonra yoğurt ve kekik ilavesi ile yoğrulur. Mayalandıktan sonra tarhanalar 0.5cm kalınlığında çığlar (ince uzun sazlık çubukların biraraya getirilerek ipliklerle bağlanmasıyla yapılır) üzerine serilir. 
Kuruduktan sonra çığların üzerinden soyularak çuvallara doldurulur vc kış için saklanır. 
Hazırlanmış olan bu tarhana, nohut ile önccdcn ıslatılır ve birlikte nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. 
Ufak parçalar halinde doğranmış şalgam ile tuz. su karışımı eklenir. 
Piştikten sonra dövülmüş sarmısak vc yağ eklenir üzerine nane dökülerek servis edilir. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EVLERİNİN ÖNÜ BULGUR DİBEĞİ - TOKAT

EVLERİNİN ÖNÜ BULGUR KAZANI - DENİZLİ TÜRKÜSÜ

BULGUR PİLAVI DESTANI