TARHANA ÇORBASI MARAŞ
TARHANA ÇORBASI MARAŞTAN:
Döğme (yarma) su, tuz,
eklenerek kaynatıldıktan sonra yoğurt ve kekik ilavesi ile yoğrulur.
Mayalandıktan sonra tarhanalar 0.5cm kalınlığında çığlar (ince uzun sazlık
çubukların biraraya getirilerek ipliklerle bağlanmasıyla yapılır) üzerine
serilir.
Kuruduktan sonra çığların üzerinden soyularak çuvallara doldurulur vc
kış için saklanır.
Hazırlanmış olan bu tarhana, nohut ile önccdcn ıslatılır ve
birlikte nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Ufak parçalar halinde
doğranmış şalgam ile tuz. su karışımı eklenir.
Piştikten sonra dövülmüş
sarmısak vc yağ eklenir üzerine nane dökülerek servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder